AirlinesFinancieelNieuwsOvernamesProfessional

Air Canada in exclusieve overnamegesprekken over Air Transat

Air Canada is met touroperator Transat A.T. in gesprek om het volledige bedrijf, waaronder ook Air Transat valt, over te nemen, zo meldt zowel de nationale luchtvaartmaatschappij van Canada als de Canadese touroperator.

Overname

Zo wil Air Canada alle aandelen van de touroperator overkopen voor 13 Canadese dollar per aandeel, wat neerkomt op een overnamebedrag van zo’n 520 miljoen dollar (346 miljoen euro). Air Canada en de touroperator zullen de komende 30 dagen aan de onderhandeltafel doorbrengen om tot een definitieve overeenkomst te komen.

Goed nieuws

Jean-Marc Eustache, ceo van Transat A.T. vind de aankondiging van de overname ‘goed nieuws voor de touroperator.’ ‘Dit is een kans om samen te werken met een geweldig bedrijf dat onze branche kent, begrijpt en onbetwistbaar succes heeft geboekt in de reiswereld. De samenwerking is het beste vooruitzicht voor niet alleen het handhaven, maar ook het laten groeien van de activiteiten en banen op de lange termijn.’

WestJet

Eerder deze week vond er een andere opvallende ontwikkeling plaats in de Canadese luchtvaartsector, toen Canadese investeerder Onex Corporation low-cost maatschappij WestJet voor omgerekend 3,3 miljard euro kocht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close