fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Air Canada in exclusieve overnamegesprekken over Air Transat

Air Canada is met touroperator Transat A.T. in gesprek om het volledige bedrijf, waaronder ook Air Transat valt, over te nemen, zo meldt zowel de nationale luchtvaartmaatschappij van Canada als de Canadese touroperator.

Overname

Zo wil Air Canada alle aandelen van de touroperator overkopen voor 13 Canadese dollar per aandeel, wat neerkomt op een overnamebedrag van zo’n 520 miljoen dollar (346 miljoen euro). Air Canada en de touroperator zullen de komende 30 dagen aan de onderhandeltafel doorbrengen om tot een definitieve overeenkomst te komen.

Goed nieuws

Jean-Marc Eustache, ceo van Transat A.T. vind de aankondiging van de overname ‘goed nieuws voor de touroperator.’ ‘Dit is een kans om samen te werken met een geweldig bedrijf dat onze branche kent, begrijpt en onbetwistbaar succes heeft geboekt in de reiswereld. De samenwerking is het beste vooruitzicht voor niet alleen het handhaven, maar ook het laten groeien van de activiteiten en banen op de lange termijn.’

WestJet

Eerder deze week vond er een andere opvallende ontwikkeling plaats in de Canadese luchtvaartsector, toen Canadese investeerder Onex Corporation low-cost maatschappij WestJet voor omgerekend 3,3 miljard euro kocht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button