fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Antwerpse luchthaven ziet aantal passagiers weer dalen

In april zagen alle Belgische luchthavens een stijging in het aantal passagiers, behalve die van Antwerpen. Antwerp Airport zag het aantal passagiers weer dalen, zo blijkt uit de maandcijfers van de luchthaven.

Antwerpen

Al maanden ziet de luchthaven van Antwerpen een terugloop in het aantal reizigers dat via het vliegveld op reis gaat. Ook in april werd deze trend voortgezet. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar nam het aantal reizigers met 10,1 procent af naar 24.527 passagiers. Het aantal vliegbewegingen daalde met 22,8 procent naar 3.139 bewegingen en ook het aantal ton vervoerde vracht lag met 189 ton 11,7 procent lager dan in april 2018.

Groei

De luchthavens van Brussel, Charleroi en Oostende-Brugge noteerden wel een groei in het aantal reizigers. Zo passeerden er in april op Brussels Airport 2,28 miljoen passagiers, wat goed is voor een stijging van 1,5 procent. In Charleroi groeide het aantal reizigers met 2 procent, wat neerkomt op een stevige 755 duizend passagiers die aankwamen of vertrokken. Op de luchthaven van Oostende-Brugge klommen, in vergelijking met april vorig jaar, 19,6 procent meer passagiers in of uit het vliegtuig, wat neerkomt op 40.402 reizigers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button