BelgiëFrequente reizigerNieuwsStaking

Belgische luchtverkeersleiders staken: tientallen vluchten geschrapt | Update

De Belgische luchtverkeersleiders staken vandaag tussen 09:30 uur en 13:00 uur vanmiddag, zo meldt Brussels Airport. Het gevolg daarvan is dat er al tientallen vluchten geschrapt zijn.

Schrappen

De spontane staking heeft ervoor gezorgd dat er bijna 60 vluchten geschrapt zijn, dat bevestigen woordvoerders van de Belgische luchtverkeersleiding Skeyes en Brussels Airport aan het VTM nieuws. ‘Het gaat om twintig heenvluchten en nog eens twintig terugvluchten. Ook zestien vluchten van Brussels Airlines werden geschrapt’, aldus VTM. Volgens VRT NWS bestaat de kans dat het hele vliegverkeer stilvalt.

Update

Sinds 13:00 uur is het luchtverkeer weer op gang gekomen, maar zullen reizigers de rest van de dag, als gevolg van de staking, last hebben van vertragingen. In totaal zijn er in Charleroi en Brussel zo’n 100 vluchten geannuleerd, volgens VRT NWS zijn er duizenden reizigers getroffen door de actie van de luchtverkeersleiders.

Zware impact

Brussels Airlines laat via een statement weten: ‘de luchtverkeersleiders bij skeyes leggen vandaag tussen 9u30 en 13u00 lokale tijd het werk neer. Als gevolg hiervan verwachten we een zware impact op alle passagiers- en vrachtvluchten op Brussels Airport gedurende deze periode. Vertragingen, geannuleerde vluchten, en aankomsten later dan verwacht blijven mogelijk gedurende de hele dag.’

Staking

De staking komt voort uit een beslissing van de directie van Skeyes om een personeelsvergadering, gepland voor deze ochtend om 10:00 uur, te annuleren. Tijdens die vergadering zou de directie het sociaal akkoord, dat afgelopen vrijdag tot stand is gekomen, toelichten. Het personeel van Skeyes zou volgens VRT NWS daar ‘massaal naartoe gaan, waardoor er geen luchtverkeersleiders meer zouden zijn.’ Ondanks het intrekken van de vergadering leggen de verkeersleiders toch het werk neer.

Akkoord

Het sociaal akkoord dat vrijdag tot stand is gekomen werd enkel door de socialistische vakbond geaccepteerd. De twee andere vakbonden, waar overigens veel meer luchtverkeersleiders bij zijn aangesloten, stemden niet in met het akkoord.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/