fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing: ontwikkeling software-update 737 MAX afgerond

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing laat in een statement weten dat ‘de ontwikkeling van de software-update, de bijbehorende simulatietesten en de engineering-testvluchten zijn afgerond.’

Testen

Volgens de vliegtuigbouwer is de geüpdatete software getest op 207 vluchten, die in totaal meer dan 360 uur in beslag namen. De software-update moet het zogenoemde MCAS minder sterk maken en het makkelijker maken voor de piloten om dit bij te stellen.

Informatie

‘Wij leveren nu additionele informatie om te voldoen aan de verzoeken van de Federal Aviation Administration (FAA), die extra details bevatten over hoe piloten om moeten gaan met de controlemiddelen en displays in het toestel bij verschillende vluchtscenario’s. Op het moment dat aan deze verzoeken is voldaan, werken we samen met de FAA aan het bepalen van een datum voor een certificeringstestvlucht en het indienen van de finale certificeringsdocumentatie’, aldus Boeing.

Grond

Alle Boeing 737 MAX-toestellen staan wereldwijd aan de grond in navolging van twee crashes met dat type toestel. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button