fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘IATA nodigt gedupeerde 737 MAX-airlines uit voor overleg’

De International Air Transport Organisation (IATA) nodigt op 23 mei airlines uit die getroffen zijn door het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen, zo meldt Reuters

Overleg

In die bijeenkomst wordt er overleg gepleegd over de uitdagingen die de airlines ondervinden door het wegvallen van de MAX-toestellen, en hoe zij zich kunnen voorbereiden op het herintroduceren van de toestellen als de upgrade van Boeing in de vliegtuigen geïnstalleerd is.

Airlines

Volgens IATA is de bijeenkomst ‘enkel voor airlines, hoewel er ook updates van de Federal Aviation Administration (FAA) en Boeings op de agenda staan.’ Van de 290 luchtvaartmaatschappijen die bij IATA aangesloten zijn hebben er 28 de Boeing 737 MAX in hun vloot, aldus Reuters.

Augustus

The Wall Street Journal (WSJ) meldde eerder deze week dat de MAX niet eerder dan medio augustus weer de lucht in zou kunnen. De update moet namelijk nog eerst goedgekeurd worden door internationale luchtvaartautoriteiten en daarna pas kan de update geïnstalleerd worden.

MCAS

Met de software-update moet het zogenoemde MCAS minder sterk maken en het makkelijker maken voor de piloten om dit bij te stellen. Als de update eenmaal is goedgekeurd, moet deze nog ingebouwd worden. Dat duurt ook maanden, citeert de WSJ ambtenaren. “Als gevolg daarvan zal de overgrote meerderheid van de MAX-toestellen in de VS waarschijnlijk niet eerder dan op zijn vroegst medio augustus weer kunnen vliegen.” Eerder was voorzien dat de software-aanpassing in april klaar zou zijn en dat de toestellen in juni weer in de lucht zouden zijn

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button