fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Meer passagiers voor Schiphol

In de maand april zag Schiphol meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de maandcijfers van de luchthaven. Het aantal vliegbewegingen groeide met minieme cijfers.

Passagiers

Met iets meer dan 6,1 miljoen passagiers die Schiphol passeerden, lag het aantal reizigers 1,4 procent hoger dan in de aprilmaand van vorig jaar. Daarvan vlogen 4,31 miljoen mensen binnen Europa, een stijging van 1,6 procent. Bijna 1,79 miljoen passagiers stapten op of af intercontinentale vluchten, wat een stijging ten opzichte van vorig jaar van 1,1 procent inhoudt. Het aantal transferpassagiers daalde met 0,9 procent naar 2,07 miljoen personen.

Vliegbewegingen

Het totaal aantal vliegbewegingen, General Aviation-vluchten meegerekend, steeg met 0,4 procent naar 43.540 bewegingen. Het aantal vliegbewegingen zonder General Aviation nam met 0,1 procent toe en kwam afgelopen april uit op 41.892 bewegingen. Het aantal nachtvluchten (vertrekkend of aankomend verkeer tussen 23:00 en 06:00 uur) nam met 0,7 procent af naar 1.473 vluchten. Het aantal vrachtvluchten lag in april op 1.124 vluchten, een daling van 12,8 procent.

Vracht

Het aantal ton vervoerde vracht nam met 9,3 procent af naar 126.743 ton. Daarvan kwam er zo’n 61 ton aan vracht Nederland binnen en ging er 62 ton aan vracht naar andere bestemmingen wereldwijd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button