fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Thomas Cook ontvangt meerdere biedingen voor airline

Thomas Cook heeft meerdere biedingen ontvangen voor de airline, of delen van de airline, zo meldt de Britse reisorganisatie in een gepubliceerde halfjaarrapportage van het gebroken boekjaar.

Biedingen

In het bericht schrijft Peter Frankhauser, de ceo van Thomas Cook, dat ‘na de aankondiging van de strategische evaluatie van onze luchtvaartmaatschappij in februari, we meerdere biedingen hebben ontvangen, inclusief voor het geheel, of onderdelen, van de luchtvaartmaatschappij. Bij het beoordelen van deze biedingen zullen we alle opties overwegen om de waarde voor de aandeelhouders te vergroten en onze strategische focus te intensiveren.’ Een van de bieders is Lufthansa, die begin deze maand nog meldde een bod op Condor uit te brengen, een Duits gedeelte van de Thomas Cook-luchtvaartactiviteiten.

Uitdagend zomerseizoen

Daarnaast laat Frankenhauser weten dat het een uitdagend zomerseizoen wordt. De ontwikkelingen rond de Brexit hebben veel Britten hun vakantie doen uitstellen. Hierdoor zijn de kosten rond promotiecampagnes voor Thoms Cook gestegen, en samen het de hogere brandstof- en hotelkosten zal dat een negatieve impact hebben over de winst van het hele jaar. Het onderliggende brutoverlies in de eerst helft van het gebroken boekjaar komt voor Thomas Cook op 245 miljoen pond (281,75 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies omgerekend 195,5 miljoen euro.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button