fbpx
IncidentenMilitairNieuwsProfessional

Amerikaanse F-16 crasht in loods | Video

Een F-16 van de Amerikaanse luchtmacht is donderdag in een loods gecrasht in de staat Californië, zo melden verschillende media in de Verenigde Staten.

Crash

De F-16 stortte vlakbij de March Air Reserve basis in Perris, in Californië, neer. Het toestel boorde zich in een loods waar allerlei spullen opgeslagen lagen, waarbij vijf mensen gewond raakten. De piloot kon zichzelf met de schietstoel in veiligheid brengen.

Schietstoel

De piloot die de schietstoel gebruikte werd naar het ziekenhuis gebracht ter observatie, maar daar bleek dat hij geen ernstige verwondingen had opgelopen. De F-16 behoort tot de 144e Fighter Wing van Sioux Falls en was tijdens de crash een trainingsmissie aan het uitvoeren. Hoe de straaljager de loods heeft beschadigd is in onderstaande video te zien.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button