Frequente reizigerInnovatieNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Chinese betaaldienst binnengehaald op Schiphol

Schiphol is de eerste Europese luchthaven waar reizigers gebruik kunnen maken van, en betalen met, de Chinese app WeChat, zo meldt de Amsterdamse luchthaven.

China

Tanja Dik, hoofd Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol, zegt over de komst van de nieuwe service: We zijn erg trots op het feit dat we de eerste WeChat Pay Flagship Smart Airport in Europa zijn en dat we onze Chinese gasten alle voordelen kunnen bieden van de WeChat-services op onze luchthaven. Met deze samenwerking bieden wij Chinese passagiers naadloze reisservices en een op maat gemaakte winkelervaring, bijna net alsof ze in China zijn.’

Passagiers

Volgens Dik verwelkomt Schiphol elk jaar meer Chinese passagiers: ‘in 2018 passeerden meer dan 500.000 vertrekkende Chinese passagiers de luchthaven.’

WeChat

WeChat is een app van het Chinese bedrijf Tencent. De mogelijkheden van die app zijn communicatief, zoals Whatsapp, maar kan ook gebruikt worden voor betalingen, het kopen van vliegtickets of het bestellen van een taxi. Schiphol is de eerste Europese luchthaven waar er via de WeChat-app betaald kan worden. De app heeft bijna 1,1 miljard gebruikers, waarvan er zo’n 800 miljoen de app ook gebruiken voor betalingen.

WeChat pick up point ©Schiphol

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/