fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Delta mag mogelijk vijf nieuwe routes naar Japan uitvoeren

Het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) heeft een voorlopige beslissing genomen over het toekennen van vijf nieuwe routes naar Japan, uitgevoerd door Delta Air Lines, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Routes

Als de voorlopige beslissing van het DOT ook daadwerkelijk verzilverd wordt, dan kan Delta vanuit vijf verschillende Amerikaanse steden naar Tokio Haneda vliegen. Die vijf steden zijn Seattle, Detroit, Atlanta, Portland en Honolulu. Delta vliegt al vanuit Minneapolis/St. Paul en Los Angeles naar Tokio.

2020

Als de Amerikaanse regering de vijf voorgestelde nieuwe routes goedkeurt, zal Delta deze vanaf zomer 2020 uitvoeren. Eerder dit jaar diende Delta bij het DOT een aanvraag in voor de nieuwe routes. Delta heeft ook al bekend gemaakt met welke vliegtuigen ze de routes zullen uitvoeren.

Vliegtuigen

Vanuit iedere stad zet Delta een ander type vliegtuig in naar Tokio. Zo zal Delta vanuit Seattle een Airbus A330-900neo inzetten naar Haneda Airport, vanuit Detroit een A350-900 en vanuit Portland een A330-200. Boeing-toestellen zal Delta gebruiken op de routes vanuit Atlanta en Honolulu, namelijk een Boeing 777-200ER en een 767-300ER.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button