fbpx
AirbusAirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Eerste vlucht voor JAL’s eerste A350

De eerste Airbus A350-900 voor Japan Airlines (JAL) heeft haar eerste vlucht gemaakt in het Franse Toulouse, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Finaliseren

Nu de eerste vlucht een succes is gebleken zal Airbus het toestel verder finaliseren. Zo wordt de cabine nog volledig uitgerust en worden er nog additionele testen uitgevoerd, zowel op de grond als in de lucht.

Bestelling

In totaal heeft JAL een bestelling voor 31 Airbus A350 XWB-toestellen geplaatst, waarvan achttien A350-900’s en dertien -1000’s. De toestellen zullen voornamelijk op drukke binnenlandse routes worden ingezet. De vliegtuigen worden geleverd met drie klassen waar 369 passagiers in plaats kunnen nemen.

Livery

Drie van de A350’s krijgen een speciale livery aangemeten. De eerste, met registratie JA01XJ, krijgt een rode variant. De kleur rood symboliseert hiermee ‘uitdaging’. De tweede, JA02XJ, krijgt een zilveren variant, wat voor ‘innovatie’ staat en de derde, JA03XJ krijgt een groene kleur, wat voor ‘ecologisch’ staat.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button