AirbusAirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste vlucht voor JAL’s eerste A350

De eerste Airbus A350-900 voor Japan Airlines (JAL) heeft haar eerste vlucht gemaakt in het Franse Toulouse, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Finaliseren

Nu de eerste vlucht een succes is gebleken zal Airbus het toestel verder finaliseren. Zo wordt de cabine nog volledig uitgerust en worden er nog additionele testen uitgevoerd, zowel op de grond als in de lucht.

Bestelling

In totaal heeft JAL een bestelling voor 31 Airbus A350 XWB-toestellen geplaatst, waarvan achttien A350-900’s en dertien -1000’s. De toestellen zullen voornamelijk op drukke binnenlandse routes worden ingezet. De vliegtuigen worden geleverd met drie klassen waar 369 passagiers in plaats kunnen nemen.

Livery

Drie van de A350’s krijgen een speciale livery aangemeten. De eerste, met registratie JA01XJ, krijgt een rode variant. De kleur rood symboliseert hiermee ‘uitdaging’. De tweede, JA02XJ, krijgt een zilveren variant, wat voor ‘innovatie’ staat en de derde, JA03XJ krijgt een groene kleur, wat voor ‘ecologisch’ staat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/