fbpx
AirlinesBoeingIncidentenNieuwsProfessional

Gecrashte Mexicaanse 737 in Cuba te zwaar beladen

De vorig jaar in Cuba gecrashte Mexicaanse Boeing 737-200 van Damojh Aerolíneas was te zwaar beladen en waarschijnlijk daardoor neergestort, zo concludeert het Cuban Institue of Aeronautics dat de crash onderzocht.

Crash

Vlucht CU972 van Cubana de Aviación was vorig jaar op vrijdag 18 mei onderweg naar Holguin in Cuba en stortte nabij Havana neer. De vlucht werd uitgevoerd met een 38 jaar oud vliegtuig, een geleased Damojh Aerolíneas toestel. Bij de crash kwamen 111 mensen om het leven.

Oorzaak

Uit het onderzoek blijkt dat de vermoedelijke oorzaken van de crash ‘de handelswijze van de crew en de fouten die zij gemaakt hebben bij de berekening van het gewicht en de balans.’ Dat zou ervoor gezorgd hebben dat de piloot de controle over het vliegtuig verloor en het daardoor crashte.

Schuld

Het Mexicaanse bedrijf Damojh Aerolíneas, dat de 737 aan Cubana verhuurde, gaf vorig jaar al de piloot de schuld van de crash. Het bedrijf liet toen weten dat uit informatie uit de zwarte doos zou blijken dat de piloot steil opgestegen zou zijn. Damojh Aerolíneas moest na de crash voor de derde keer haar activiteiten staken.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button