fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVideo

Nieuwe beelden van noodlanding Aeroflot Superjet| Video

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van het moment dat de Aeroflot Sukhoi Superjet-100 een noodlanding op het Sheremetyevo vliegveld in Moskou maakt en daarna in brand vliegt.

Vlucht SU1492

Een SuperJet-100 van Aeroflot moest op zondag 5 mei kort na vertrek een noodlanding maken. Bij de noodlanding op Sheremetyevo Airport in Moskou sloegen de vlammen uit het toestel. Van het ongeval van vlucht SU1492 zijn nu nieuwe beelden opgedoken. Deze zijn hieronder te bekijken.

Ramp

Bij de ramp kwamen 42 van de 78 inzittenden om het leven. Er zaten 73 passagiers aan boord en vijf crew-leden, zo meldt Aeroflot. Vlucht SU1492 was onderweg van Moskou naar Murmansk. Kort na vertrek werden problemen vastgesteld, waarna de crew besloot om te keren en verzocht om een noodlanding.  Daar stuiterde het toestel over de baan, voordat het toestel in brand vloog. Beide vluchtrecorders van het vliegtuig zijn gevonden en worden onderzocht om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button