fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ondanks groei ziet Luxair zwaar jaar tegemoet

Ondanks een flinke groei in het afgelopen jaar, ziet Luxair 2019 als een zwaar jaar tegemoet, dat schrijft LuxairGroup ceo Adrien Ney in het jaarrapport over het afgelopen jaar.

Zwaar

Ney verwacht een ‘scherpe afname’ in de omzet het komende jaar, mede door directe concurrentie op routes die Luxair uitvoert. ‘2019 Is al een zeer moeilijk jaar gebleken voor Luxair Luxembourg Airlines. De passagiersaantallen zijn in het eerste kwartaal al 2 procent gedaald en de concurrentie is momentum aan het vergaren. Zeven nieuwe bestemmingen zullen dit jaar worden geëxploiteerd door concurrerende luchtvaartmaatschappijen die ook in Luxemburg werkzaam zijn, waarvan vier in directe concurrentie met Luxair’, aldus Ney.

Groei

In 2018 verhoogde Luxair haar capaciteit met 12 procent, wat voor een stijging van 11 procent in het aantal vervoerde passagiers zorgde. In totaal vloog Luxair 2,13 miljoen mensen van en naar het Groothertogdom. Het nettoresultaat van de Luxair-groep lag vorig jaar op 12,5 miljoen euro, een stijging van 32 procent ten opzichte van 2017. De operationele opbrengsten van de airline daalden echter van 2 miljoen euro naar 764.000 euro in het afgelopen jaar.

Vracht

Ook qua vracht begon 2019 niet goed voor de Luxemburgse maatschappij. In de eerste drie maanden van dit jaar daalde het aantal ton verhandelde vracht met 8 procent. ‘Op dit moment zijn er ook nog geen tekenen voor verbetering van de situatie’, aldus de LuxairGroup.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button