fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Ook easyJet houdt meer toestellen in reserve

Naast Lufthansa, voert ook easyJet het aantal toestellen op dat stand-by staat. Dat laat de Britse prijsvechter weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Verdubbeld 

Lufthansa zei vorige week bij de aandeelhoudersvergadering het aantal reservetoestellen te hebben opgevoerd naar 37. EasyJet zegt het aantal stand-by vliegtuigen te hebben verdubbeld.

Stabieler

Beide zeggen dit te doen om de operatie ‘stabieler te maken’. Lufthansa heeft ook extra buffers van vijf tot tien minuten ingebouwd in de tijd dat een toestel aan de grond staat. Behalve dat de schema’s beter kunnen worden nageleefd, wordt zo ook de capaciteit verminderd. EasyJet zegt ook de schema’s te hebben aangepast om minder afhankelijk te zijn van externe factoren. 

Verlies

Als gevolg van overcapaciteit in Europa, presteren alle Europese airlines dit jaar slechter; de verliezen lopen op. Alleen IAG wist over het eerste kwartaal nog winst te behalen. Bij easyJet kwam het verlies flink hoger uit. Over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar noteerde de airline een verlies van 272 miljoen pond, tegen 68 miljoen in de min over dezelfde periode vorig jaar.

Kostenbeheersing 

“Ik ben tevreden dat we ondanks zware omstandigheden in de markt, meer dan 41 miljoen passagiers hebben vervoerd”, zegt ceo Johan Lundgren. Het aantal passagiers kwam 13 procent hoger uit. Het aantal annuleringen lag meer dan 50 procent lager. De focus voor dit kalenderjaar ligt op kostenbeheersing.Het doel is om meer dan 100 miljoen pond op de kosten te besparen. 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button