fbpx
Air France-KLMFinancieelKLMNieuws

KLM-partner start Braziliaanse maatschappij

Air Europa is van plan een Braziliaanse airline op te richten. Dat zegt de Braziliaanse minister van Transport.

Eigenaar

Binnen enkele weken wordt in het Zuid-Amerikaanse land een wet aangenomen die buitenlandse maatschappijen toestaat voor 100 procent eigenaar te zijn van een Braziliaanse maatschappij.

Air France-KLM

Air Europa is in toenemende mate een belangrijke partner aan het worden van Air France-KLM. Het Frans-Nederlandse bedrijf zet in op Latijns-Amerika. Air Europa is Skyteam-lid en vliegt veelvuldig op het continent.

Concurrentie

“Air Europa is de eerste maatschappij die besloten heeft vluchten in Brazilië uit te voeren, vanwege de nieuwe wetgeving. Er zullen lokale mensen ingehuurd worden en het zal de concurrentie in de sector aanwakkeren”, aldus de minister.

Gol

Momenteel is Gol een belangrijke partner van AFKL in Brazilië. De lowcost carrier voert veel codeshares uit; onder andere vanaf de nieuwe hub Fortaleza.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button