Air France-KLMKLMNieuwsSamenwerking

KLM-partner start Braziliaanse maatschappij

Air Europa is van plan een Braziliaanse airline op te richten. Dat zegt de Braziliaanse minister van Transport.

Eigenaar

Binnen enkele weken wordt in het Zuid-Amerikaanse land een wet aangenomen die buitenlandse maatschappijen toestaat voor 100 procent eigenaar te zijn van een Braziliaanse maatschappij.

Air France-KLM

Air Europa is in toenemende mate een belangrijke partner aan het worden van Air France-KLM. Het Frans-Nederlandse bedrijf zet in op Latijns-Amerika. Air Europa is Skyteam-lid en vliegt veelvuldig op het continent.

Concurrentie

“Air Europa is de eerste maatschappij die besloten heeft vluchten in Brazilië uit te voeren, vanwege de nieuwe wetgeving. Er zullen lokale mensen ingehuurd worden en het zal de concurrentie in de sector aanwakkeren”, aldus de minister.

Gol

Momenteel is Gol een belangrijke partner van AFKL in Brazilië. De lowcost carrier voert veel codeshares uit; onder andere vanaf de nieuwe hub Fortaleza.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/