AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing wint order Air New Zealand’

Boeing krijgt een order van Air New Zealand voor de vervanging van acht Boeing 777-200ER’s. Ook Airbus was nog in de race voor de bestellingen.

Routes

Dat meldt Reuters op basis van bronnen. Air New Zealand vliegt al uitsluitend met wide body-toestellen van Boeing voor de lange afstand. Voor de kortere routes vliegt de maatschappij met Airbus-vliegtuigen.

A350

Air New Zealand zou voor de vervangingsorder hebben gekeken naar de A350 van Airbus en de Boeing 777X of 787 Dreamliner. Daarmee wil de maatschappij lange routes uitvoeren zoals tussen Auckland en New York en van Auckland naar Brazilië.

Vloot

In maart gaf Air New Zealand aan dat in de maanden daarna een besluit zou worden genomen over vlootvernieuwing. Daarbij werd aangegeven dat het zou gaan om minder toestellen, wegens aanpassingen in het netwerk. In dezelfde maand lanceerde de airline een kostenbesparingsprogramma waarbij de investeringen in de vloot werden teruggeschroefd. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button