fbpx
Editors choiceFinancieelFrequente reizigersNieuwsVeiligheid

Europa en China tekenen nieuwe luchtvaartovereenkomst

De Europese Unie en China hebben een nieuwe luchtvaartovereenkomst ondertekend in Brussel, zo meldt de Europese Commissie (EC).

Overeenkomst

De nieuwe luchtvaartovereenkomst tussen Europa en China moet ervoor zorgen dat ‘de luchtvaartrelatie tussen beide kampen verbetert en nieuwe groeimarkten creëert voor Europese bedrijven’, aldus de EC.

Overlapping

Daarnaast meldt de EC dat ‘deze overeenkomst de onnodige overlapping van evaluatie- en certificeringsactiviteiten voor luchtvaartproducten door de burgerluchtvaartautoriteiten zal wegnemen en daardoor de kosten voor de luchtvaartsector verlagen.’

Eenheid

Jean-Claude Juncker president van de Europese Commissie zegt: “in een steeds meer onrustige wereld is Europa’s partnerschap met China belangrijker dan ooit tevoren. De EU is ervan overtuigd dat landen die samenwerken, de wereld een sterkere, veiligere en meer welvarende plaats voor iedereen maken. Vandaag hebben we een eerste grote stap in deze richting gezet door twee luchtvaartovereenkomsten met China te ondertekenen die banen zullen creëren, de groei zullen stimuleren en onze continenten en volkeren dichter bij elkaar zullen brengen. De overeenkomsten van vandaag tonen het potentieel van onze samenwerking aan en we moeten doorgaan op deze weg van samenwerking. Want het zal altijd in eenheid zijn dat we kracht vinden.”

Qatar

Op 4 maart van dit jaar tekende de Europese Unie en de staat Qatar een soortgelijke overeenkomst. Hierdoor kan Qatar Airways, sinds de ondertekening van de overeenkomst, vaker naar Schiphol vliegen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button