Air France-KLMFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

Gratis koffer vanaf 2020 verleden tijd bij KLM

Vanaf medio 2020 heeft KLM op alle routes nieuwe tarieven ingevoerd, waarbij in de laagste tariefsoort het meenemen van een koffer niet meer is inbegrepen. Dat zegt een woordvoerster van moederbedrijf Air France-KLM.

India

KLM voerde de nieuwe tarieven jaren geleden al binnen Europa in en begin vorig jaar op routes naar de VS en Canada. Voor vluchten vanaf 21 mei geldt dit nu ook voor een groot aantal bestemmingen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en India. Zo bevestigt de woordvoerster naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf.

Uitzonderingen 

“De uitzonderingen zijn vooralsnog China, Taiwan, westelijk Afrika en een deel van centraal-Afrika”, aldus de woordvoerdster. Maar vanaf medio 2020 geldt het op alle bestemmingen; Europees en intercontinentaal. Het principe van het uit de ticketprijs halen van de koffer, heet branded fares

Koffer

Daarbij is een ‘goedkoop’ tarief (light), een paar tientjes voordeliger dan het huidige standaardtarief. Maar wie dan alsnog een koffer wil meenemen, betaalt daar zeker 100 euro meer voor. Het standaardtarief is duurder dan het light-tarief, maar net minder dan wanneer light en een losse koffer worden gekocht. 

Prijsvechters 

KLM en partners en ook steeds meer andere airlines gaan over op het invoeren van branded fares om de concurrentie aan te gaan met de prijsvechters. Die adverteren sowieso met een (vanaf) prijs waarbij de koffer niet in de prijs is inbegrepen waardoor het prijsverschil met maatschappijen waar die prijs wel bij in zit, groter lijkt. 

Handbagage 

Voor tickets die geboekt worden voor vluchten na 21 mei, gelden de nieuwe KLM-tarieven op de genoemde routes. De woordvoerster van Air France-KLM zegt dat het meenemen van handbagage aan boord, mits die voldoet aan de gestelde eisen, gratis blijft. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close