Editors choiceKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM en CityJet richten Air Antwerp op

KLM en het Ierse CityJet hebben samen een nieuwe maatschappij opgericht: Air Antwerp. Dat bevestigt een woordvoerder namens de nieuwe maatschappij aan Up in the Sky.

Aandelen

Afgelopen week is de oprichting geformaliseerd. In de nieuwe onderneming houdt KLM een kwart van de aandelen en CityJet 75 procent. Een startdatum voor Air Antwerp is nog niet bekend.

AOC

“We hebben nog geen startdatum, de AOC (vliegvergunning, red.) is nog maar net aangevraagd”, aldus de woordvoerder. Ook is nog niets bekend over bestemmingen. Wel dat de maatschappij toestellen met een capaciteit van vijftig tot tachtig stoelen zal exploiteren. “Zoals de Fokker 50.”

Charter 

De airline zal eigen lijndiensten uitvoeren. “Air Antwerp zal ook vliegen ten behoeve van andere airlines, via wetlease, blockspace of charter, vanuit Antwerpen”, verduidelijk de woordvoerder. 

Testen 

Air Antwerp zal ook gebruikt worden om routes te testen. “We kunnen zo bekijken wat interessant is.” Volgens de woordvoerder zal daarbij gekeken worden naar niche-markten. “En nieuwe markten ten behoeve van grotere luchtvaartmaatschappijen”, zo zegt hij. 

KLM

In de oprichtingsakte staat dat Air Antwerp mede is opgericht om ‘het belang te dienen van Koninklijke Luchtvaart Maatschappij … en haar groep.’ Het startkapitaal van de nieuw opgerichte onderneming is 61.500; elk aandeel vertegenwoordigt een waarde van 1 euro. CityJet heeft 46.125 aandelen, KLM 15.375, een kwart.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/