fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Laagste groei voor Schiphol in april

In de maand april noteert Schiphol, van de vier grootste Europese luchthavens, procentueel gezien de laagste groei. Dat blijkt uit de maandcijfers van Heathrow, Charles de Gaulle, Frankfurt en Schiphol.

Schiphol

Met een groei van 1,4 procent ten opzichte van april vorig jaar verwelkomde Schiphol afgelopen maand 6,1 miljoen reizigers. Kijkende naar de andere grote luchthavens sluit Schiphol met dat groeipercentage het hek. Qua absoluut passagiersaantal kwam Schiphol net boven Frankfurt uit.

Heathrow

Heathrow noteerde het grootste aantal passagiers in april; bijna 6,8 miljoen mensen. In vergelijking met vorig jaar is dat een groei van 3,3 procent. Het was de 30e maand op rij dat de Londense luchthaven een passagiersgroei realiseerde.

Frankfurt

Op de tweede plaats in de top vier, qua procentuele passagiersgroei, staat de luchthaven van Frankfurt. Met 6,03 miljoen passagiers realiseerde zij een stijging van 5,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Parijs

De luchthavens van Parijs, Charles de Gaulle (CDG) en Orly, zagen in april samen de grootste procentuele stijging, namelijk 8,4 procent. Daarvan noteerde CDG een stijging van 12,9 procent, en Orly een daling van 0,4 procent. Met een absoluut aantal van net geen 6,5 miljoen passagiers voor CDG, staat de Parijse luchthaven net achter Heathrow. Via de luchthaven Orly reisden net geen 2,95 miljoen mensen.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button