fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Levering 737 MAX voor Ryanair vertraagd tot winter

De levering van de eerste vijf Boeing 737 MAX-toestellen voor Ryanair zijn vertraagd tot komende winter, zo meldt de Ierse prijsvechter in haar jaarcijfers.

MAX

De levering van de Boeing 737 MAX-toestellen voor Ryanair, waarvan de maatschappij er 135 besteld heeft met een koopoptie om nog 75 van deze toestellen aan te schaffen, is vertraagd tot komende winter. Door de vertraging verwacht Ryanair pas in 2021 ‘echte kostenvoordelen’ door de vliegtuigen te zien. De MAX’s voor de Ierse prijsvechter hebben ruimte voor ‘4 procent meer stoelen, zijn 16 procent zuiniger dan de huidige 737’s en produceren 40 procent minder geluid’, aldus Ryanair.

Winst

Naast het bericht over de MAX meldt Ryanair dat het over het jaar 2018, lopende tot en met maart van dit jaar, een lagere winst heeft geboekt dan het jaar daarvoor. In 2017 lag de winst nog op 1,45 miljard euro, afgelopen jaar lag dat bedrag op 1,02 miljard euro, een daling van 29 procent.

Kosten

De omzet steeg met 6 procent naar 7,56 miljard euro. De kosten voor personeel, brandstof en onderhoud stegen het hard met respectievelijk 28, 23 en 19 procent. De totale operationele kosten stegen met 16 procent naar 6,37 miljard euro.

Laudamotion

In het afgelopen jaar zag Ryanair een stijging van 7 procent in het aantal passagiers, wat neerkomt op 139.1 miljoen vervoerde reizigers. De bezettingsgraad steeg met één procent naar 96 procent. In de cijfers zijn de kosten en opbrengsten van Laudamotion niet meegenomen. Het aantal vervoerde passagiers mét Laudamotion meegerekend komt neer op 142 miljoen personen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button