AirbusAirlinesEditors choiceNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus levert 12.000e vliegtuig

Airbus heeft haar 12.000e vliegtuig aan Delta Air Lines geleverd. Hiermee wordt een mijlpaal in het bijna 50-jarige bestaan van de vliegtuigbouwer bereikt, zo meldt het bedrijf.

12.000e

Het 12.000e vliegtuig dat Airbus aan een klant leverde, Delta Air Lines in dit geval, was een Airbus A220-100. Voorheen bekend als de Bombardier CSeries. Delta heeft al A220’s in haar vloot en voerde haar eerste commerciële vlucht met dit type toestel op 7 februari van dit jaar uit. Het 12.000e vliegtuig werd in het Canadese Mirabel aan Delta overhandigd.

Eerste

Het allereerste vliegtuig dat Airbus ooit leverde was in 1974. Een A300B2 werd toen door Air France in ontvangst genomen. In het jaar 2010 behaalde Airbus de mijlpaal van 6.000 geleverde vliegtuigen, 36 jaar na levering van het eerste vliegtuig.

Nieuwe klant

Delta Air Lines is de grootste klant voor de A220, met een bestelling van 90 vliegtuigen. Het is niet de enige klant, want naast bijvoorbeeld airBaltic en Swiss heeft Airbus een nieuwe klant gestrikt, namelijk Air Vanuatu. Deze maatschappij plaatste eind februari een order voor vier A220’s.

©Airbus

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close