fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Belgische luchtverkeersleiding voor rechter gedaagd

De Belgische luchtverkeersleiding Skeyes is door Brussels Airlines, Brussels Airport en Tuifly voor de rechter gedaagd, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Stakingen

De drie Belgische luchtvaartbedrijven hebben Skeyes voor de rechter gedaagd na maanden van werkonderbrekingen en stakingen die voor een verstoord luchtverkeer zorgden. De drie ondernemingen eisen ‘een ononderbroken dienstverlening van Skeyes op straffe van dwangsommen.’ Zo zorgde een staking op 16 mei nog voor zo’n 100 geannuleerde vluchten in België, waardoor duizenden reizigers de dupe werden van de acties.

Continuïteit

Tui, het Brussels vliegveld en de dochtermaatschappij van Lufthansa eisen in een gezamenlijke procedure ‘een garantie van Skeyes op de continuïteit van het luchtverkeer in België, zodat de passagiers niet langer het slachtoffer zijn van de acties bij de luchtverkeersleiders.’

Pleidooien

Het kort geding werd vorige week ingediend. “Deze voormiddag vond de inleidende zitting plaats. Daar werd beslist dat de pleidooien op 18 juni zullen plaatsvinden”, zegt Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport tegen Het Laatste Nieuws.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button