AirlinesBelgiëNieuwsProfessional

Belgische luchtverkeersleiding voor rechter gedaagd

De Belgische luchtverkeersleiding Skeyes is door Brussels Airlines, Brussels Airport en Tuifly voor de rechter gedaagd, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Stakingen

De drie Belgische luchtvaartbedrijven hebben Skeyes voor de rechter gedaagd na maanden van werkonderbrekingen en stakingen die voor een verstoord luchtverkeer zorgden. De drie ondernemingen eisen ‘een ononderbroken dienstverlening van Skeyes op straffe van dwangsommen.’ Zo zorgde een staking op 16 mei nog voor zo’n 100 geannuleerde vluchten in België, waardoor duizenden reizigers de dupe werden van de acties.

Continuïteit

Tui, het Brussels vliegveld en de dochtermaatschappij van Lufthansa eisen in een gezamenlijke procedure ‘een garantie van Skeyes op de continuïteit van het luchtverkeer in België, zodat de passagiers niet langer het slachtoffer zijn van de acties bij de luchtverkeersleiders.’

Pleidooien

Het kort geding werd vorige week ingediend. “Deze voormiddag vond de inleidende zitting plaats. Daar werd beslist dat de pleidooien op 18 juni zullen plaatsvinden”, zegt Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport tegen Het Laatste Nieuws.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/