fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘China Eastern wil compensatie voor MAX-problemen’

De luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines wil van vliegtuigbouwer Boeing een compensatie voor de MAX-problemen die zij ondervinden, zo bevestigt een China Eastern-woordvoerder aan Reuters.

Compensatie

China Eastern heeft veertien 737 MAX-vliegtuigen aan de grond staan en wil nu compensatie van Boeing wegens geleden verliezen. Volgens de woordvoerder ‘heeft het aan de grond houden van de MAX-toestellen, sinds 11 maart, voor relatief grote verliezen gezorgd.’ Hoe hoog het bedrag van de compensatie zou zijn, wordt niet vermeld.

Uitstellen

Ook de uitgestelde leveringen van toekomstige MAX-vliegtuigen heeft negatieve financiële gevolgen voor de maatschappij, aldus de woordvoerder. Een zegsman van Boeing gaf geen commentaar omdat zij ‘gesprekken met klanten niet bespreken.’

Norwegian

In april liet Norwegian topman Bjørn Kjos tijdens de presentatie van de jaarcijfers weten dat de maatschappij ‘productieve bijeenkomsten’ heeft gehad met Boeing. “Waar we hebben gesproken over hoe we de problemen die worden veroorzaakt door de situatie met de MAX voor Norwegian door kunnen komen.” Of ook een financiële compensatie werd besproken is niet bekend.

Ryanair

Ook Ryanair-topman Michael O’Leary vertelde tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC in gesprekken met Boeing te zijn over een compensatie. Hij hoeft echter ‘geen cash’, maar wil iets rond de prijsafspraken van de vliegtuigen regelen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button