AirlinesBoeingKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

KLM-737 begint tweede loopbaan bij Luxair

Een voormalige Boeing 737-700 van KLM begint een tweede loopbaan bij Luxair, zo bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse maatschappij desgevraagd aan Up.

Goudhaantje

De Boeing 737-700 van KLM, met registratie PH-BGD is vanmorgen van Schiphol vertrokken. De nieuwe registratie voor het toestel, als het onder de kleuren van Luxair vliegt, luidt LX-LBR. De Boeing droeg in haar KLM-tijd de naam Goudhaantje en werd in augustus 2008 aan de Nederlandse maatschappij geleverd.

Luxair

Op 31 maart van dit jaar vloog de 737 voor de laatste keer voor KLM, met als bestemming de Poolse stad Warschau. Bij Luxair zal het toestel dienst doen op nieuwe routes zoals van Luxemburg naar Marrakesh en Ras-al-Khaimah, een van de zeven emiraten waaruit de Verenigde Arabische Emiraten bestaan. Ook wordt er vanaf de winter met een 737 naar Dublin gevlogen, in plaats van met een Q400.

KLM

Op 20 en 28 maart werden nieuwe 737-800’s aan de KLM-vloot op Schiphol toegevoegd. In september vorig jaar meldde Up dat KLM de vloot zou uitbreiden met vier extra Boeing 737’s. Toen bestond de KLM-vloot van 737’s uit exact vijftig toestellen. Waarvan vijf B737-900’s, 27 Boeing 737-800’s (nu 30) en nog achttien B737-700’s. Voor de kortere afstand beschikt KLM Cityhopper ook over 49 Embraers. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button