AirlinesBoeingKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalRoutes

KLM met Boeing 787-10 naar Delhi

KLM zal vanaf eind september met een, nog te leveren, Boeing 787-10 tussen Amsterdam en Delhi vliegen, zo bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up.

Delhi

Met ingang van maandag 30 september, tot en met vrijdag 25 oktober, vliegt KLM ‘drie keer per week’, op maandag, woensdag en vrijdag, met een Boeing 787-10 Dreamliner naar het Indira Ghandi International Airport in Delhi. ‘De overige vier keer per week wordt de -9 ingezet op de route worden ingezet’, aldus KLM. Het inzetten van een groter toestel op de route naar Delhi heeft volgens de maatschappij ‘geen verband met het wegvallen van Jet Airways.’

Winter

Dat de 787-10 maar een korte periode op de route naar Delhi wordt ingezet heeft te maken met het komende winterschema, daar wordt volgens de woordvoerder nog ‘een laatste hand aan gelegd’, waaronder ook de inzet van de vliegtuigtypes. ‘De 787-10 komt nieuw in de vloot en zal op wisselende bestemmingen ingezet worden.’

787-10

KLM ontvangt dit jaar vier Boeing 787-10’s. De eerste daarvan wordt op 29 juni in Nederland verwacht. De overige drie komen in september, oktober en december.

Route

In de oorspronkelijke plannen zou KLM dit jaar twee 787-10’s aan de vloot toevoegen; dat werd aangepast naar vier. KLM is de eerste Europese maatschappij die de grotere variant van de Dreamliner inzet. De eerste route die met de Boeing 787-10 gevlogen wordt is de rondvlucht van Amsterdam naar Kilimanjaro en Dar es Salaam in Tanzania en terug naar Amsterdam. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close