AirlinesOverig nieuwsProfessional

Niki Lauda overleden

Op 70-jarige leeftijd is de Oostenrijkse voormalige Formule-1 coureur en oprichter van luchtvaartmaatschappij Laudamotion, voorheen Lauda Air genoemd, overleden.

Niki Lauda

De 70-jarige oud-coureur en luchtvaartmaatschappij-oprichter Niki Lauda is overleden. De Oostenrijker werd wereldkampioen Formule-1 in de jaren 1975, 1977 en 1984. In 1985 was Lauda de laatste F1-winnaar op het circuit van Zandvoort. Hij richtte in 1979 Lauda Air op en begon de maatschappij met twee Fokker 50’s. In 2013 werden de activiteiten stopgezet. In maart 2018 richtte hij een nieuwe luchtvaartmaatschappij op; Laudamotion.

Ryanair

Begin dit jaar, op 29 januari, nam de Ierse prijsvechter Ryanair Laudamotion over. Door de overname en uitbreiding van Laudamotion worden er ook zo’n 400 nieuwe banen gecreëerd voor piloten, cabin crew en werktuigkundigen bij de Oostenrijkse maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close