fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Recordzomer VS verwacht ondanks wegvallen MAX

De Verenigde Staten zouden een recordzomer kunnen beleven qua aantal vervoerde passagiers, ondanks het wegvallen van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Dat meldt de handelsorganisatie Airlines For America (A4A).

Record

A4A verwacht een recordzomer qua aantal vervoerde passagiers, namelijk zo’n 257,4 miljoen reizigers. Dat is een gemiddelde van 2,8 miljoen passagiers per dag in de periode van 1 juni tot en met 31 augustus. In vergelijking met vorig jaar, toen het record op 248,8 miljoen reizigers lag, is dat een stijging van 3,4 procent.

Stoelen

Deze zomer hebben Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de capaciteit verhoogd met 111.000 extra stoelen per dag, wat neerkomt op zo’n 93.000 additionele reizigers. Komende zomerperiode zou het tiende opeenvolgende jaar zijn dat het aantal passagiers in de VS groeit.

MAX

Ondanks dat de software-update voor de Boeing 737 MAX is afgerond, zal het nog enkele maanden duren voordat deze op alle toestellen is geïnstalleerd. Alle Boeing 737 MAX-toestellen staan wereldwijd aan de grond in navolging van twee crashes met dat type toestel. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button