AirbusAirlinesCO2DuurzaamheidElektrisch vliegenInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus en SAS onderzoeken mogelijkheden inzet elektronisch vliegtuig

Airbus en SAS Scandinavian Airlines zullen samen de handen ineenslaan om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om elektronische vliegtuigen op grote schaal in te zetten, zo meldt SAS.

Elektronisch

Beide partijen hebben een gezamenlijke overeenstemming getekend waarbij SAS en Airbus de mogelijkheden van elektronische vliegtuigen onderzoeken. Het project focust zich op het vergaren van kennis over elektronische vliegtuigen en het gebruik daarvan op grote commerciële schaal.

Radicaal

Rickard Gustafson, ceo van SAS is ‘trots op ons ambitieuze duurzaamheidswerk en is verheugd dat Airbus ervoor heeft gekozen om met SAS samen te werken voor dit toekomstige project. Als dit een realiteit wordt, zal het de CO2-uitstoot radicaal veranderen.’

Siemens

Airbus werkte met Siemens al aan een hybride vliegtuig, de E-fan X, maar zette deze samenwerking eerder dan verwacht stop. Of het project doorgaat, waarbij een motor van een ARJ-100 vervangen werd door een elektrische, is niet bekend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button