DuurzaamheidElektrisch vliegenNieuws

Airbus en Siemens beëindigen intensieve elektrische samenwerking

Airbus en Siemens beëindigen eerder dan verwacht hun samenwerking in de ontwikkeling van elektrische vliegtuigen. Dat maakte Airbus bekend.

2020

De twee kondigden in 2016 een exclusieve samenwerking aan voor toestellen van 20 personen en meer. De overeenkomst zou tot en met 2020 lopen, maar wordt nu dus beëindigd. Volgens de bedrijven omdat de doelen ‘eerder dan verwacht’ zijn behaald.

Exclusiviteit

Mogelijk wilde Airbus van de exclusiviteit in de overeenkomst af. De bouwer zegt in het persbericht dat Siemens een belangrijke partner zal blijven. Waarschijnlijk wordt het een ‘gewone’ toeleverancier.

E-fan X

Siemens, Airbus en Rolls-Royce kondigden in 2017 de E-fan X aan, een hybride vliegtuig. Hiervoor werd een Avro RJ-100 aangekocht. Siemens zou één van de vier motoren vervangen door een elektrische. In 2020 moest het toestel de lucht in gaan. Het is onduidelijk of dit project nog doorgaat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close