fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Faillissement WOW Air raakt IJslandse economie hard’

Het faillissement van WOW Air, eind maart van dit jaar, heeft de hele IJslandse economie een klap toegebracht. Volgens persbureau Bloomberg voorspelt de centrale bank nu zelfs economische krimp in plaats van groei.

Toerisme

Dankzij WOW Air nam het toerisme in IJsland een grote vlucht en daar profiteerde de hele economie van. Toerisme werd de grootste bron van inkomsten dankzij de airline die goedkope langeafstandsvluchten aanbood, via IJsland.

Overcapaciteit 

De centrale bank ziet zich nu genoodzaakt de groeiverwachtingen bij te stellen en de rente te verlagen. WOW Air ging eind maart kopje onder. Net als veel andere carriers had de airline te lijden onder hoge brandstofprijzen en overcapaciteit in de sector. 

Lufthansa 

WOW Air was de eenentwintigste maatschappij die binnen een jaar tijd failliet ging. Alle grote Europese maatschappijen presenteerden de afgelopen weken slechte cijfers over het eerste kwartaal. Lufthansa en easyJet lieten weten nadrukkelijk op de rem te trappen qua capaciteit door meer toestellen aan de grond te houden en schema’s aan te passen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button