fbpx
Air France-KLMEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Jet Airways failliet verklaard

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, partner van Air France-KLM, is failliet verklaard door de rechtbank Noord-Holland. De uitspraak is op 21 mei gedaan.

Faillissement 

Jet Airways moest op 17 april alle vluchten staken bij gebrek aan financiële middelen. Diverse schuldeisers zijn naar de rechtbank gestapt om faillissement van de maatschappij aan te vragen.

Schiphol

Curator Rocco Mulder bevestigt het faillissement tegenover Up in the Sky. “Omdat Jet Airways kantoor houdt op Schiphol, is volgens de Nederlandse wet de Nederlandse rechter ook bevoegd faillissement uit te spreken”, zo verduidelijkt hij. Het betreft het faillissement van Jet Airways India.

Verstek 

“Het is wel bijzonder dat zo’n omvangrijk faillissement van een Indiase maatschappij bij een Nederlandse curator terechtkomt.” Jet Airways is bij verstek veroordeeld. “Er was niemand namens Jet aanwezig.” Volgens het Nederlandse recht is het faillissement ‘universeel’, aldus de curator. “Maar het hangt ook af van het betreffende land of dat daar ook zo geldt”, zegt Mulder.

Activiteiten

De curator probeert nu contact te krijgen met Jet Airways in India. Dat zal nog een hele klus zijn aangezien het bestuur van Jet is opgestapt en oprichter Naresh Goyal zich al geruime tijd niet laat horen of zien.  

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button