fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

KLM vliegt naar voormalige Jet-bestemming Bangalore – update

KLM vliegt met ingang van het winterseizoen naar het Indiase Bangalore. KLM-partner Jet Airways vloog daar dagelijks op, die maatschappij is failliet verklaard.

Hub

Voor het partnerschap met Jet Airways en het verplaatsen van de hub van de Indiase maatschappij naar Schiphol, vloog KLM alleen op Delhi in India. Gedurende het partnerschap kwam daar ook Mumbai bij.

Faillissement 

Nu Jet helemaal niet meer lijkt terug te keren op Schiphol, voegt KLM ook Bangalore aan het netwerk toe. Zo maakt KLM bekend op dezelfde dag dat het faillissement van Jet Airways bekend werd. “Tot voor kort werkte KLM intensief samen met haar partner Jet Airways op routes van en naar India. Per april 2019 heeft Jet Airways helaas alle vluchten voor onbepaalde tijd moeten opschorten”, aldus KLM.

Capaciteit 

“Als gevolg hiervan heeft KLM besloten om haar capaciteit naar India te vergroten om alternatieven voor onze klanten te kunnen aanbieden en aan de marktvraag te kunnen blijven voldoen.” Vanaf 28 oktober vliegt KLM met de Boeing 787-9 op maandag, woensdag en vrijdag van Amsterdam naar Bangalore. 

Colombo

Tegelijkertijd sneuvelt Colombo op Sri Lanka als bestemming in het KLM-netwerk. “Om Bangalore als nieuwe bestemming te kunnen openen moeten er in het KLM-netwerk wijzigingen worden doorgevoerd”, aldus KLM. Volgens de maatschappij wordt Colombo ‘voorlopig stopgezet’. Dat is met ingang van eind oktober. 

Passagiers 

“De ontwikkelingen van de afgelopen tijd en economische vooruitzichten op Sri Lanka hebben ertoe geleid dat de vluchten naar Colombo commercieel onder druk staan”, voegt de maatschappij eraan toe. Passagiers die al tickets hadden voor vluchten na 27 oktober, worden omgeboekt naar ‘het meest geschikte alternatief of financieel gecompenseerd’. 

Virgin

Ook Virgin Atlantic springt in het gat dat Jet Airways achterlaat; de maatschappij voegt naast de al bestaande route naar het Indiase Delhi, vanaf de winter Mumbai toe aan het netwerk vanaf Londen Heathrow. Virgin zet net als KLM een 787-9 in. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button