fbpx
CargoNaast het nieuwsProfessional

Local rule voor vracht Schiphol officieel goedgekeurd

De zogenoemde local rule die het makkelijker moet maken voor maatschappijen met vrachtvluchten op Schiphol om hun rechten te behouden, is officieel goedgekeurd.

Winterseizoen 

Dat heeft de slotcoƶrdinator bekendgemaakt. De regeling gaat op 31 augustus in en wordt toegepast vanaf het winterseizoen 2019-2020, tot en met het zomerseizoen van 2021.

Gehandhaafd

Minister Cora van Nieuwenhuizen liet eerder al aan de Tweede Kamer weten dat zij de regeling zou goedkeuren. Dankzij de local rule worden de regels op Schiphol voor vrachtmaatschappijen minder strikt gehandhaafd. Doordat Schiphol aan het plafond zit qua vliegbewegingen, werd juist strenger opgetreden.

Vrachtvluchten

Vrachtvluchten moeten regelmatig afwijken van het schema, dat is inherent aan de sector. Door de strikte toepassing van de regels, verloren de maatschappijen daardoor hun historische slotrechten. VrachtmaatschappijenĀ weken daarom uit naar andere luchthavens.Ā 

Evaluatie 

Als gevolg van de local rule raken de maatschappijen minder snel hun slots kwijt. Bovendien wordt een kwart van de niet gevlogen slots in een seizoen specifiek beschikbaar gesteld aan de vrachtsector. De regeling wordt na het zomerseizoen van 2020 geĆ«valueerd. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button