CargoOverig nieuwsProfessional

Local rule voor vracht Schiphol officieel goedgekeurd

De zogenoemde local rule die het makkelijker moet maken voor maatschappijen met vrachtvluchten op Schiphol om hun rechten te behouden, is officieel goedgekeurd.

Winterseizoen 

Dat heeft de slotcoördinator bekendgemaakt. De regeling gaat op 31 augustus in en wordt toegepast vanaf het winterseizoen 2019-2020, tot en met het zomerseizoen van 2021.

Gehandhaafd

Minister Cora van Nieuwenhuizen liet eerder al aan de Tweede Kamer weten dat zij de regeling zou goedkeuren. Dankzij de local rule worden de regels op Schiphol voor vrachtmaatschappijen minder strikt gehandhaafd. Doordat Schiphol aan het plafond zit qua vliegbewegingen, werd juist strenger opgetreden.

Vrachtvluchten

Vrachtvluchten moeten regelmatig afwijken van het schema, dat is inherent aan de sector. Door de strikte toepassing van de regels, verloren de maatschappijen daardoor hun historische slotrechten. Vrachtmaatschappijen weken daarom uit naar andere luchthavens. 

Evaluatie 

Als gevolg van de local rule raken de maatschappijen minder snel hun slots kwijt. Bovendien wordt een kwart van de niet gevlogen slots in een seizoen specifiek beschikbaar gesteld aan de vrachtsector. De regeling wordt na het zomerseizoen van 2020 geëvalueerd. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/