737 MAXAirlinesBoeingFinancieelNieuwsProfessional

Meer maatschappijen willen compensatie voor MAX-problemen

Nadat China Eastern Airlines had aangegeven compensatie van Boeing te willen voor de geleden verliezen wegens de MAX-problemen, zijn er nu meer maatschappijen die een compensatie willen, zo laten verschillende airlines weten.

China

In China is het niet alleen China Eastern die een compensatie van Boeing wil zien voor de financiële verliezen die zij ondervinden wegens het aan de grond houden van de 737 MAX-toestellen. Sinds vanmorgen voegen Air China en China Southern Airlines zich bij China Eastern, zo meldt Reuters op basis van een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappijen. Los van de airlines in China zijn er ook andere vliegers die van Boeing een vorm van compensatie willen zien.

Turkish Airlines

Zo liet de voorzitter van Turkish Airlines dinsdag aan Reuters weten dat hij vrijdag met de ceo van Boeing, Dennis Muilenberg, in gesprek gaat over de toekomstige orders van de maatschappij en de verwachtingen betreffende de compensatie voor de geleden financiële schade.

Ryanair

Ook Ryanair-topman Michael O’Leary vertelde tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC in gesprekken met Boeing te zijn over een compensatie. Hij hoeft echter ‘geen cash’, maar wil iets rond de prijsafspraken van de vliegtuigen regelen. De komende tijd zal uitwijzen wat de verdere (financiële) gevolgen voor Boeing zullen zijn.

Update

Alle Boeing 737 MAX-toestellen staan wereldwijd aan de grond in navolging van twee crashes met dat type toestel. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven. De Amerikaanse vliegtuigbouwer liet vorige week in een statement weten dat ‘de ontwikkeling van de software-update, de bijbehorende simulatietesten en de engineering-testvluchten zijn afgerond.’ Die update moet nog door verschillende luchtvaartautoriteiten goedgekeurd worden, voordat deze op de MAX-toestellen geïnstalleerd kunnen worden. Naar verwachting zullen pas in de loop van augustus de eerste vliegtuigen weer de lucht ingaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close