fbpx
AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

TAP voegt 100e vliegtuig aan vloot toe

De vlootomvang van TAP Air Portugal bestaat, voor het eerst in haar 74-jarige geschiedenis, uit 100 vliegtuigen, zo meldt de Portugese luchtvaartmaatschappij.

100e

Het 100e vliegtuig voor TAP is een Airbus A330neo. De maatschappij is haar vloot aan het verjongen met 71 nieuwe vliegtuigen die tegen 2025 allemaal in de vloot moeten zijn opgenomen. Zo ontving TAP begin april nog haar eerste A321neoLR (Long Range). Met de nieuwe toestellen zal TAP nieuwe routes uitvoeren zoals in Brazilië. Daar heeft de maatschappij, naar eigen zeggen, tussen 2015 en vorig jaar 22,8 procent meer passagiers vervoerd.

A330neo

Het 100e vliegtuig voor TAP is er eentje waarvan zij de launch customer waren, de A330-900neo. In november vorig jaar ontvingen zij daar het eerste toestel van en hebben er nu zeven in de vloot. De Airbussen bieden plaats aan 298 passagiers, verdeeld over 34 business class-stoelen, 69 premium economy- en 168 economy-stoelen.

Vloot

De vloot van TAP bestaat uit 100 vliegtuigen die, op acht ATR’s en dertien Embraer E190’s na, volledig uit Airbus-toestellen bestaan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button