737 MAXAirlinesBoeingFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing kan meer dan miljard aan schadeclaims verwachten’

Boeing kan verwachten dat er meer dan een miljard dollar aan schadeclaims bij de vliegtuigbouwer zal worden neergelegd, naar aanleiding van het aan de grond houden van de 737 MAX-toestellen, zo berekenden analisten van Bloomberg.

Schadeclaim

De schadeclaims zouden, als alle MAX-toestellen in oktober weer zouden vliegen, tot zo’n 1,4 miljard dollar (1,25 miljard euro) kunnen oplopen. ‘We schatten de kosten op basis van de normale bedrijfswinst per vliegtuig, per dag dat Southwest Airlines, de grootste operator van de MAX met 34 vliegtuigen, genereert’, aldus de analisten.

Grond

Sinds halverwege maart staan alle Boeing 737 MAX-toestellen aan de grond. Dat zijn er in totaal zo’n 370, waaronder toestellen bij Corendon, Tui en Ryanair. In de afgelopen dagen hebben verschillende maatschappijen aangegeven een schadevergoeding van Boeing te willen, omdat zij inkomsten mislopen en kosten moeten maken om het gat in hun MAX-vloot op te vangen.

Bijeenkomst

Zowel de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA als brancheorganisatie IATA organiseren donderdag 23 mei bijeenkomsten over de Boeing 737 MAX. De bijeenkomst van de FAA is in Dallas, die van IATA in Montréal. Bij die bijeenkomsten wordt de toekomst van de MAX besproken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close