AirlinesNieuwsProfessionalRoutes

Brazilië staat buitenlandse airlines toe op binnenlandse routes

Het Braziliaanse senaat heeft besloten buitenlandse airlines toe te staan om binnenlandse routes uit te voeren, zo meldt Reuters. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro moet nog wel tekenen voordat het voorstel ook echt wettelijk wordt vastgelegd.

Concurrentie

Met het openen van binnenlandse vluchten voor buitenlandse maatschappijen zal de concurrentie tussen airlines in het Zuid-Amerikaans land toenemen. Het Braziliaanse congres voegde tevens een nieuwe regel qua bagage in; maatschappijen mogen de passagiers geen aparte kosten aanrekenen voor hun eerste stuk ingecheckte bagage.

Low-cost

Deze maatregel kan er voor zorgen dat low cost-airlines zich moeilijker op de Braziliaanse markt kunnen begeven, omdat zij alle kosten loskoppelen. In de ticketprijs zit geen bagage opgenomen, daarvoor moet apart betaald worden. Nu de Braziliaanse overheid daar een verbod op legt, zal de bagage in de ticketprijs moeten worden verrekend, wat tot hogere ticketprijzen kan leiden, wat ongunstig is voor de prijsvechters.

KLM-partner

In aanloop van de nieuwe wetgeving heeft KLM-partner Air Europa al een plan uit de doeken gedaan om een Braziliaanse maatschappij op te richten. “Air Europa is de eerste maatschappij die besloten heeft vluchten in Brazilië uit te voeren, vanwege de nieuwe wetgeving. Er zullen lokale mensen ingehuurd worden en het zal de concurrentie in de sector aanwakkeren”, aldus de Braziliaanse minister van Transport.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close