AirbusAirlinesFrequente reizigerInflightNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Lufthansa-A321neo met uniforme cabine

De eerste Airbus A321neo voor Lufthansa is uitgerust met een uniforme cabine die bij alle dochtermaatschappijen hetzelfde zal zijn, zo meldt de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Cabine

De cabine in de eerste A321neo is gelijk aan de cabines die geleverd zullen worden aan de dochtermaatschappijen Swiss en Austrian Airlines. ‘De Airbus A321neo is nu zo geconfigureerd dat vliegtuigen snel en eenvoudig kunnen worden aangepast wanneer ze worden overgedragen tussen Lufthansa groep-luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor kan de Lufthansa-groep sneller en flexibeler reageren op actuele ontwikkelingen en vliegtuigen en capaciteiten gemakkelijker en efficiënter naar een andere luchtvaartmaatschappij of naar een andere hub verplaatsen’, aldus Lufthansa.

Stoelen

In de cabines zijn ook nieuwe stoelen van de Italiaanse fabrikant Geven geplaatst. Deze zijn allen uitgerust met een USB-aansluiting en hebben een helling van 20 graden van de rugleuning. Normaal bedraagt die helling 12 graden.

©Lufthansa

CO2

De motoren die onder de vleugels van de A321neo hangen en de sharklets aan de vleugels zullen volgens Lufthansa ‘een CO2-reductie van 20 procent per zitplaatskilometer’ opleveren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close