737 MAXNieuwsProfessional

Luchtvaartsector steekt koppen bij elkaar over Boeing 737 MAX

Zowel de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA als brancheorganisatie IATA organiseren donderdag 23 mei bijeenkomsten over de Boeing 737 MAX. De bijeenkomst van de FAA is in Dallas, die van IATA in Montréal.

Crash

De Boeing 737 MAX wordt sinds medio maart wereldwijd aan de grond gehouden op last van landen en luchtvaartautoriteiten. Dat gebeurde naar aanleiding van de tweede crash met een MAX-toestel in vijf maanden tijd. 

FAA

De Federal Aviation Authority (FAA) ontvangt in Dallas luchtvaartautoriteiten van over de hele wereld. IATA praat met airlines die de 737 MAX in de vloot hebben. De FAA zal de genodigden bijpraten over de herziening van de software en voorstellen voor trainingen van piloten van Boeing.

Vliegverbod 

De bijeenkomst moet een opmaat zijn naar het opheffen van de het vliegverbod, maar dat zal sowieso nog wel enige tijd duren. De software moet nog geïnstalleerd worden en de piloten getraind. De luchtvaartautoriteiten van Europa en China willen hierbij eigen beleid uitvoeren in plaats van de FAA te volgen. 

Vertrouwen 

De FAA zou de bijeenkomst ook willen aangrijpen om het vertrouwen in het eigen functioneren te herstellen. Dat heeft als gevolg van de problemen met de MAX een deuk opgelopen. Landen en airlines besloten ook eerder dan de FAA cq de VS om de MAX aan de grond te houden. 

Update 

Begin mei gaf Boeing toe dat het bedrijf op de hoogte was van de software-problemen die geleid zouden hebben tot het verongelukken van de toestellen van Lion Air en Ethiopian. Medio deze maand liet Boeing weten dat de ontwikkeling van de benodigde software-upgrade was afgerond. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button