IndustrieNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Maastrichtse vliegtuigschilder overgenomen door Amsterdamse investeerder

Maas Aviation, het vliegtuigschildersbedrijf uit Maastricht is overgenomen door de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria, zo meldt de investeerder.

Overname

Amsterdamse investeerder Egeria heeft een meerderheidsbelang in Maas Aviation genomen. ‘Het management van Maas, dat haar hoofdkantoor heeft in het Ierse Dublin, houdt een minderheidsbelang in het bedrijf. MAAS Aviation heeft met vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten wereldwijd een leidende positie als schilder van passagiersvliegtuigen’, aldus Egeria.

Maas

Maas Aviation is leverancier van de Airbus Group voor de productiefaciliteiten in Hamburg in Duitsland en in Mobile, in de Amerikaanse staat Alabama. Het bedrijf heeft daarnaast gespecialiseerde vestigingen voor het schilderen van vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport, in Woensdrecht en in Mobile, Alabama. Het bedrijf werd in 1983 opgericht en de naam MAAS is een acroniem van Maastricht Aviation Aircraft Services en verwijst naar de Maas, de rivier die door de stad Maastricht loopt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button