fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol kleurt binnen de lijntjes

Uit de Handhavingsrapportage Schiphol 2018, van de Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat de luchthaven zich vorig jaar aan de milieu- en veiligheidsnormen heeft gehouden.

Normen

‘De luchthaven Schiphol blijft in het gebruiksjaar 2018 binnen de normen voor het totale volume geluid en het externe veiligheidsrisico. Ook is er geen overschrijding van de normen voor de uitstoot van stoffen die plaatselijk luchtverontreiniging veroorzaken’, zo meldt de ILT. Het gebruiksjaar liep van 1 november 2017 tot en met 31 oktober vorig jaar.

Boete

Wel staat er in het rapport te lezen dat zes luchtvaartmaatschappijen ‘zonder geldige reden van hun vliegroutes zijn afgeweken.’ Vijf daarvan hebben een waarschuwingsbrief ontvangen en ééntje heeft een daadwerkelijke boete gekregen.

Nacht

Ook gaat de ILT zes luchtvaartmaatschappijen vaker controleren die ‘regelmatig in de nacht landen en opstijgen terwijl dat niet is toegestaan’, oftewel misbruik maken van de toegewezen slots. ‘Twee luchtvaartvaartmaatschappijen hebben hiervoor een waarschuwing gekregen en met vijf luchtvaartmaatschappijen wordt een gesprek gevoerd om de situatie te verbeteren’, aldus het ILT.

LVNL

Verder staat in het rapport dat Luchtverkeersleiding Nederland ‘in de nacht een landing op de Kaagbaan vanuit noordoostelijke richting liet plaatsvinden, terwijl dat niet had gemogen.’ Daar zijn verder geen consequenties aan verbonden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button