fbpx
AirbusBoeingEmbraerNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing laat naam Embraer vallen’

Boeing laat de naam Embraer vallen en wijzigt die in Boeing Brasil – Commercial. De Amerikaanse vliegtuigbouwer kocht voor 4,2 miljard dollar 80 procent van de aandelen Embraer, waarmee het feitelijk eigenaar is.

Embraer

Embraer houdt 20 procent van de aandelen. Volgens persbureau Reuters heeft Boeing nog niet besloten of de vliegtuigen ook niet meer onder de naam Embraer in de markt worden gezet.

CSeries

Eerder nam de Europese vliegtuigbouwer Airbus de CSeries van het Canadese Bombardier over. De toestellen werden daarna omgedoopt tot Airbus A220.  De twee grote vliegtuigbouwers hebben met de overnames van zowel Embraer en Bombardier een nog groter marktaandeel veroverd. 

Embraer 

Embraer staat voor Empresa Brasileira de Aeronáutica or Brazilian Aeronautics Company, het bedrijf werd in 1969 opgericht. De overname van het meerderheidsbelang in Embraer door Boeing is goedgekeurd door de aandeelhouders maar moet nog de zegen krijgen van de autoriteiten. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button