737 MAXNieuwsProfessional

Boeing maakt zich op voor terugkeer 737 MAX

Boeing maakt zich op voor de terugkeer van de 737 MAX in het luchtruim. De vliegtuigbouwer lijkt optimistisch gestemd na een bijeenkomst van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA met collega-autoriteiten uit de rest van de wereld.

Vluchten

“Wanneer we hebben voldaan aan de verzoeken om informatie van de FAA, zijn we klaar om certificeringsvluchten in te plannen en definitieve certificatie-documentatie in te dienen”, zo laat Boeing weten naar aanleiding van de bijeenkomst. 

Informatie

Donderdag organiseerde de FAA een bijeenkomst voor luchtvaartautoriteiten uit landen van over de hele wereld. “We waarderen het leiderschap dat de FAA neemt met deze belangrijke stap om wereldwijde autoriteiten samen te brengen, informatie te delen en een veilige terugkeer van de 737 MAX te bespreken”, aldus Boeing.

FAA

“Ons team, onze klanten en autoriteiten achten veiligheid voor onze passagiers van het grootste belang.” De FAA denkt dat de MAX eind juni weer zou kunnen vliegen, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Maar, zo wordt daarbij aangetekend, er is nog geen tijdspad voor het hervatten van de vluchten voor de Boeing 737 MAX.

ICAO

De FAA noemde de bijeenkomst met luchtvaartautoriteiten ‘erg positief en constuctief’. De FAA en Boeing zouden donderdag ook gesproken hebben met afgevaardigden van de International Civil Aviation Organization (ICAO). Sinds maart worden de toestellen wereldwijd aan de grond gehouden nadat in een paar maanden tijd twee toestellen van het type neerstortten. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close