fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

British Airways hervat vluchten naar Pakistan

British Airways (BA) vliegt na een onderbreking van ruim tien jaar weer naar Pakistan. De eerste vlucht is op 2 juni, zo heeft BA bekendgemaakt.

Aanslag

BA schortte de vluchten op naar aanleiding van de aanslag op het Marriott hotel in hoofdstad Islamabad. De maatschappij vloog al sinds 1976 op Pakistan.

Pakistani 

In Groot-Brittannië wonen veel Pakistani, met name in Londen. De verwachtingen van BA voor het heropenen van de route zijn dan ook hooggespannen. “De final touches komen samen voor de terugkeer van de airline”, zegt BA. 

Halal

De maatschappij vliegt drie keer per week tussen Londen en Islamabad met een Boeing 787 Dreamliner, met economy, premium economy en businessclass. Op de vluchten serveert BA halal-maaltijden. “We verzekeren dat er geen alcohol of varken is verwerkt in de sauzen.” 

Urdu

BA heeft Pakistani en Britse Pakistani onder de cabin crew, die Urdu spreken. “Zij willen ook graag op deze route vliegen”, aldus BA. De vluchten zijn op dinsdag, donderdag en zondag vanuit Heathrow, de retourvluchten zijn op maandag, woensdag en vrijdag. 

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button