AirlinesFrequente reizigerNieuws

British Airways hervat vluchten naar Pakistan

British Airways (BA) vliegt na een onderbreking van ruim tien jaar weer naar Pakistan. De eerste vlucht is op 2 juni, zo heeft BA bekendgemaakt.

Aanslag

BA schortte de vluchten op naar aanleiding van de aanslag op het Marriott hotel in hoofdstad Islamabad. De maatschappij vloog al sinds 1976 op Pakistan.

Pakistani 

In Groot-Brittannië wonen veel Pakistani, met name in Londen. De verwachtingen van BA voor het heropenen van de route zijn dan ook hooggespannen. “De final touches komen samen voor de terugkeer van de airline”, zegt BA. 

Halal

De maatschappij vliegt drie keer per week tussen Londen en Islamabad met een Boeing 787 Dreamliner, met economy, premium economy en businessclass. Op de vluchten serveert BA halal-maaltijden. “We verzekeren dat er geen alcohol of varken is verwerkt in de sauzen.” 

Urdu

BA heeft Pakistani en Britse Pakistani onder de cabin crew, die Urdu spreken. “Zij willen ook graag op deze route vliegen”, aldus BA. De vluchten zijn op dinsdag, donderdag en zondag vanuit Heathrow, de retourvluchten zijn op maandag, woensdag en vrijdag. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/