AirlinesDuurzaamheidNieuwsProfessional

Eerste A330-900neo Delta op synthetische brandstof naar huis

De eerste A330-900neo van Delta is op synthetische brandstof van de fabriek in Toulouse naar thuisbasis Atlanta gevlogen.

Brandstoffen

Dat heeft Delta Air Lines bekendgemaakt. De maatschappij zegt samen met Airbus de mogelijkheden te onderzoeken om in de toekomst vaker te vliegen op ‘soortgelijke brandstoffen’.

Hub

Het toestel wordt nu in Atlanta gereedgemaakt om te worden opgenomen in de Delta-vloot. In de zomer wordt het toestel ingezet op trans-Pacifische vluchten vanaf de Delta-hub in Seattle. De A330-900neo is uitgerust met vier verschillende klassen; Delta One suites, Delta Premium Select, Delta Comfort+ en economy. 

Boeing 767

Delta heeft zich in totaal gecommitteerd aan de aanschaf van 35 van deze toestellen, die de oudere 767-300ER vervangt. Volgens Delta zit de 767 in de komende jaren aan het ‘eind van hun service levenscyclus’. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close