KLMNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Grootste partij Amsterdam wil groei Schiphol tegenhouden

GroenLinks, de grootste partij in Amsterdam, wil dat luchthaven Schiphol tot 2023 niet meer groeit. De gemeente Amsterdam heeft 20 procent van de aandelen in de luchthaven.

Schiphol

Raadslid Imane Nadif van GroenLinks (GL) wil laten onderzoeken of juridische stappen kunnen worden ondernomen om groei van Schiphol tussen 2020 en 2023 te voorkomen. Dat schrijft ze op de website van de partij.

Aandeelhouder 

“Als het aan het college ligt, mag Schiphol tot 2023 niet meer groeien. Maar het kabinet wil dat na 2020 weer meer vluchten komen. Ik wil kijken wat we kunnen doen om dat te voorkomen”, aldus Nadif. De Staat is de grootste aandeelhouder van Schiphol met bijna 70 procent van de aandelen in bezit.

KLM

In het regeerakkoord is opgenomen dat Schiphol na 2020 verder mag groeien dan 500.000 vliegbewegingen op jaarbasis. “De luchtvaart zorgt niet alleen voor steeds meer overlast, voor vervuilende en ongezonde lucht en CO2-uitstoot”, betoogt het GL-raadslid. “Zo probeert KLM door rechtszaken de bouw van de woonwijk Schuilhoeve in Badhoevedorp tegen te houden.”

Vluchten

Door de bouw van die woonwijk zou KLM in haar bedrijfsvoering worden beperkt. “Dat is de omgekeerde wereld. Als de overlast te groot is moeten we niet de bouw van woningen tegenhouden, dan moeten we het aantal nutteloze en vervuilende vluchten tegenhouden.” 

Luchtvaartmaatschappijen 

Volgens het raadslid van de grootste partij in Amsterdam moet de gemeente nu ‘alles op tafel leggen’ om de groei tegen te houden. “Zodat de belangen van bewoners in Amsterdam en de regio weer boven die van Schiphol en luchtvaartmaatschappijen komen te staan.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/