fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

Heathrow pakt luchtkwaliteit aan; toeslag voor auto’s

Londen Heathrow voert een toeslag in voor passagiersauto’s en  huurvoertuigen. De luchthaven zegt dit te doen om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren en verkeersopstoppingen tegen te gaan.

Zone

Zo heeft Heathrow bekendgemaakt. In 2022 wordt een ‘Ultra Low Emission Zone’ ingesteld op het vliegveld. “Als eerste luchthaven ter wereld.” 

Derde baan

De zone is naar het model dat geldt voor de binnenstad van Londen. Op de luchthaven zullen de eisen gelden bij de parkeerplaatsen en de haal- en brengplekken voor passagiers. Vanaf 2026 ‘met de opening van de derde baan en verbeteringen aan het openbaar vervoer’ komt er een toeslag in plaats van de zone. 

Luchtvervuiling 

Daarbij denkt Heathrow aan een bedrag van 10 tot 15 pond, ook gelijk aan de Londense binnenstad. Die geldt dan voor alle private voertuigen, ook taxi’s. “Het doel is om de belangrijkste bron van lokale luchtvervuiling, voertuigen op de weg, aan te pakken en verkeersopstoppingen te verminderen door mensen te stimuleren om op meer duurzame wijze van en naar de luchthaven te komen”, stelt Heathrow. 

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button