fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM verkort omkeertijd met behulp van app

KLM heeft in samenwerking met IBM en Apple een app ontwikkeld waarmee de omkeertijd van vliegtuigen kan worden verkort. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt.

Oogopslag

Voordat een toestel kan vertrekken, moet veel worden gecheckt. Dat gebeurde altijd door het checken van verschillende systemen, dankzij de app kan dat in een oogopslag. 

Omdraaitijd

“Voor een binnenkomende vlucht op een internationale route duurt het gemiddeld 1,5 uur voordat het toestel aan de vervolgvlucht begint. De app wordt nu gebruikt om die omdraaitijd sneller en efficiënter te realiseren” aldus KLM. De app moet de punctualiteit van KLM verbeteren. 

Punctualiteit

KLM: “De innovatieve app levert een grote bijdrage aan het op tijd vertrekken van vliegtuigen. Een positieve ontwikkeling voor KLM-passagiers, die uiteraard hechten aan punctualiteit.” Behalve het feit dat via de app meteen duidelijk wordt of bijvoorbeeld brandstof en catering aan boord zijn, is ook zichtbaar in welke container de bagage van een passagier zit die de vlucht niet haalt.

Bagage 

Die container wordt dan niet geladen, eerste wordt de bagage eruit gehaald. “Dat geeft minder tijdverlies dan de container later weer van boord te moeten halen, mocht de passagier definitief niet meegaan.” 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button